Luktborttagning i bil och båt

Ozonaggregat är bäst för luktbortagning i bil och båt. De eliminerar snabbt och enkelt oönskade lukter från nikotin, rök, fukt och husdjur. Lukterna bryts ner och kommer inte tillbaka.

Så här använder du ozonaggregat för luktborttagning

1. Förberedelser för luktborttagning i bil och båt

Städa och rengör fordonet noggrant genom dammsugning och tvätt av alla ytor samt vid behov även en klädseltvätt.

2. Ozonbehandling

Placera ozonaggregatet centralt i bilen och gärna lite högre upp (tex på armstödet), veva ner en fönsterruta ca 10 cm. Sätt igång ozongeneratorn, ställ in timern på önskad tid (modell med timer).

3. Behandlingstid

Behandlingstiden bör vara ungefär 2-12 timmar beroende på hur kraftigt det luktar, snittbehandling är ca 8-10 timmar (över en natt).

4. Efter ozonbehandling

Stäng av ozonaggregatet, öppna dörrar och fönster, låt vädra ut överblivet ozon (luktar kloraktigt). Kontrollera fordonet, om oönskade lukter kvarstår, upprepa behandlingen.

Ozonaggregat för luktbortagning i bil och båt

Användningsområden

Bransch

Behov

Fakta om ozon

Ozon eleminerar lukt genom att oxidera alla luktmolekyler. Ozon som är en instabil molekyl bestående av tre syreatomer. Ozonet från aggregatet letar upp luktmolekylens kolatomer för att avsätta och omgärda dem med sin tredje syreatom (oxidation). När luktmolekylens kolatomer omgärdats med syreatomer kan den ej längre uppfattas som lukt.

OBS!

Under en ozonbehandling ska man inte vistas i utrymmet eftersom ozon inte är bra för våra luftvägar. Kortare exponering är ofarlig, som tex i soprum eller liknande. ⇒ Läs mer i Airmasters ozonskola.