Caldo II XRH Optimized Heating 4+

Caldo II XRH Optimized Heating 4+ är den nya uppdaterade toppmodellen från Daikin som sopar mattan med sina konkurrenter under alla förhållanden.

Caldo II XRH – Optimerad för bästa effekt och verkningsgrad

Daikin II Caldo XRH är en uppdaterad fjärde generationens Optimized Heating, utvecklad i ett samarbete mellan Daikin Sweden och Daikin Europe där den också tillverkas för vårt nordiska klimat. Caldo II XRH är optimerad för värme, extra effekt och bästa verkningsgrad vi riktigt låg utomhustemperatur. Den garanterar samma effekt vid -25°C som nominellt vid +7°C, det klarar ingen annan luftvärmepump.

Caldo II XRH30

Caldo II XRH30 har en liten smidig inomhusdel med stilren och snygg design som smälter in i de flesta miljöer. Låt dig inte luras av storleken, den är kraftfullaste modellen i sin klass. Perfekt för den lite större hallen eller vardagsrummet.

Caldo II XRH40

Caldo II XRH40 är den kraftfullaste modellen och det finns inte någon som slår den när det gäller att leverera hög effekt och verkningsgrad oavsett utomhustemperatur. Perfekt till det stora allrummet med öppna spisen.

Energieffektivitet A+++

Daikin Optimized Heating 4 har alla bästa energimärkningen A+++ i medelklimat. Båda Caldo II XRH modellerna klarar dessutom A+ i kallt klimat och det gör dem helt unika. Ingen annan luftvärmepump klarar bättre energimärkning än enbart A i kallt klimat. Förutom otroligt bra verkningsgrad har de också extra hög kapacitet när det är riktigt kallt utomhus.

Energimärkning A+++
Effektdiagram för XRH

Caldo II XRH Optimized Heating 4+

Optimized Heating 4+ innebär att anläggningen garanterat levererar lika mycket värme vid en utomhustemperatur på -25°C som den nominellt ger vid +7°C. Ingen annan luftvärmepump på marknaden klarar något liknande.

Inga problem

Utomhusdelen är utrustad med Daikins senaste generation av trelagers frihängande värmeväxlare. Fördelen är att utomhusdelen inte behöver någon strömslukande värmekabel för att hålla borta isen och inte heller behöver den någon jordfelsbrytare. Ett vanligt problem med utomhusdelar oavsett fabrikat är att värmekabeln med tiden kan orsaka jordfel. Med Daikins nya teknik får du inga sådana problem.

Optimized Heating 4 utomhusdel
Fireplace function Öppen spis logik

Öppen spis logik – FirePlace Function

Caldo II XRH har en smart extra funktion som hjälper till att sprida värmen från andra värmekällor, exempelvis en braskamin eller öppen spis. När funktionen är aktiverad så startar inomhusdelens fläkt om temperaturen inomhus överstiger den som är inställd med fjärrkontrollen. Om temperaturen går ned under inställd temperatur startar utomhusdelen och värmepumpen börjar värma som vanligt.

Inbyggd funktion för styrning via Wifi

Caldo II XRH är färdig för styrning via Wifi. Funktionen kräver ett trådlöst nätverk som är anslutet till internet. Du behöver bara gratis ladda ned appen Daikin Residential Controller till din Smart Phone sen är det bara att ansluta enheten. Appen finns för Android och IOS och den kan hantera upp till sju enheter.

Caldo II XRH med inbyggd WiFi

Flash Streamer luftrening

Effektiv luftrening

Inomhusdelen till Caldo II XRH är utrustad med en effektiv luftrening som fångar upp alla luftburna partiklar från rumsluften. Partiklarna i luften laddas upp i inomhusdelen med den inbyggda Flash Streamer tekniken och fastnar då enkelt i luftfiltret. Flash Streamern bryter ned organiska partiklar som mögelsporer, bakterier och virus.