Panasonic Aquarea luft-vatten värmepump

Panasonic Aquarea luft-vatten värmepump är ett nytt system för energieffektiv uppvärmning av hus och varmvatten. Panasonic Aquarea värmer ditt hus effektiv även vid minus 20 grader.

Panasonic Aquarea

Panasonic Aquarea – spar upp till 80%

Panasonic Aquarea använder sig av en högeffektiv värmepump-teknik som inte bara värmer ditt hus, det producerar också varmvatten och kan även fungera som luftkonditionering på sommaren. Den har en imponerande energibesparing, den nya Panasonic Aquarea ger besparing på upp till 80% av uppvärmningskostnaden jämfört med direktverkande elvärme.

Panasonic har anpassat sitt Aquarea sortiment för att kunna leverera det allra bästa.

Sortimentet består i olika typer av luft-vatten värmepumpar:

Nya All in one

Aquarea All in one består av en utomhusdel som med köldmedierör kopplas mot en golvstående hydromodul med integrerad 200 l. varmvattenberedare, hydromodulen ansluts sen enkelt till husets värmesystem och varmtappvatten.

Aquarea Split-system

Aquarea Split-system består av en utomhusdel som med köldmedierör kopplas mot en vägghängd hydromodul med eller utan fristående varmvattenberedare, hydromodulen ansluts sen enkelt till husets värmesystem och varmvattenberedaren till varmtappvatten.

Aquarea Monoblock-system

Aquarea Monoblock-system består av en enda komplett utomhusenhet. Enheten ansluts direkt till huset värmesystem, ackumulatortank eller liknande. Fungerar utmärkt att byta ut äldre modeller av luft-vatten värmepumpar från Autoterm, Ctc, Ivt och Nibe mm.

Stort utbud av utomhusdelar

Panasonic har ett brett utbud av utomhusdelar, från 3 – 16 kW, en- och trefas, all in one, split och monoblock. De finns i tre olika prestandaklasser:

Aquarea LT: idealisk för lågtemperatur-system typ golvvärme, lågtemperatur-element men även vanliga radiatorer som ej kräver högre framledning än 55°C. Med sin high performance levererar den 5,08 i COP. Finns i modeller på 3 – 16 kW.

Aquarea HT: För högtempererade värmesystem som kräver framledning över 55 grade när det är riktigt kallt utomhus. Passar i hus med radiatorer och och kan även fungerar med enrör-system som har tillräckligt vattenflöde. Ett bra alternativ vid byggnadsrenovering eftersom Aquarea HT klara sig utan tillskottsvärme ned till -15°C och levererar en varmvattentemperatur på 65°C. Finns i modeller från 9 – 12 kW.

Aquarea T-CAP: Hög presterande värmepump som klarar att leverera samma nominella kapacitet hela vägen ned till -15°C vilket betyder att den klarar klarar av att hålla värmen i huset utan tillskottsvärme även när det är riktigt kallt utomhus. Finns i modeller 9 – 16 kW.

Alla serierna – utom HT-modellen – finns med kylfunktion (kräver dock sina tillbehör).

Ladda ned produtblad Panasonic Aquarea.pdf