Avfuktare för vindsutrymme

Avfuktare för vindsutrymme säkerställer att den relativa luftfuktigheten håller sig på önskad nivå, vanligtvis under 65% Rh.

Avfuktare för vindsutrymme

No Produkts found which match your selection.

Ta bort fukten på vinden med Wood’s avfuktare

Fukt uppstår lätt i vindsutrymmen då den varma fuktigare luften läcker upp från bostadsvåningen och blandas med den kallare luften uppe på vinden. Fukten kan också komma utifrån genom ventilationen och har man bytt ut sin gamla oljepanna mot bergvärme eller elpanna så finns det ingen varm skorsten längre som tidigare höll fukten borta. Särskilt under vintern och tidig höst kan detta leda till höga fuktighetsnivåer i vindsutrymmet. För hög luftfuktighet kan skada huset och resultera i kostsamma reparationer och saneringsarbeten. Det påverkar också komforten i huset då mögel, kvalster och spindlar trivs i fuktiga vindar.

En avfuktare sänker snabbt, effektivt och energisnålt luftfuktigheten i vindsutrymmet och eliminerar risken för fukt- och mögelproblem. Genom att hålla den relativa luftfuktigheten under 65% % så säkerställer du att ingen organiskt tillväxt kan ske och att luften håller sig under daggpunkten.

Varför ska jag ha en avfuktare för vindsutrymme?

  • Hålla fukten borta, förhindra tillväxt av mögel och röta genom at hålla luftfuktigheten under 65% Rh.
  • Bli av med spindlar – spindlar lever på kvalster och kvalster trivs i fuktiga utrymmen. Sänks fuktighetsnivån så försvinner kvalstren, och därmed också spindlarna
  • Möjliggör förvaring – Många upplever att vindsutrymmet är för fuktigt och kallt för att man ska kunna förvara saker. Papplådorna känns mjöliga och textilier får en unken lukt.
  • Värmepumpseffekt! – Det här är det fina med en Wood’s avfuktare. Den löser ovan nämnda problem samtidigt som den alstrar mer värme än vad den drar energi!

Viktigt att tänka på när du väljer avfuktare för vinden

  • Hög kapacitet. Avfuktaren behöver kunna avfukta hela vinden
  • Hög luftgenomströmning. Avfuktaren behöver kunna cirkulera luften i hela vindsutrymmet för att hålla nere luftfuktigheten.
  • Hygrostatstyrning. En hygrostatstyrd avfuktare stänger automatiskt av sig när futkighetsnivå sjunker, det håller nere strömförbrukningen.
  • Stor vattenbehållare / slanganslutning. Välj en avfuktare med en stor vattentank eller koppla en slang för vattenavledningen. Då stannar avfuktaren inte i onödan.