Luftkonditionering ger skön svalka året runt

Luftkonditionering är kanske något du funderar på, kontakta oss, vi hjälper dig att hitta rätt lösning.

Luftkonditionering ger skön svalka och behaglig temperatur – året runt

Luftkonditionering kyler luften genom att förflytta värmen till en annan plats. Kyla kan man säga är en benämning för ”mindre värme”, tar man bort värmen blir det kallt.

Den kyler, renar och avfuktar inomhusluften vilket ger ett mycket behagligare klimat inomhus och luften känns lättare. När temperaturen stiger påverkar det alla och blir det för varmt så behöver man en luftkonditionering för att få ned temperaturen.

Luftkonditionering ger dig skön svalka och rätt temperatur året runt.

Kontakta oss för en konsultation så hjälper vi dig att hitta rätt lösning för ert kylbehov.

Klicka här>>

Användingsområden för luftkonditionering

Personalens välbefinnande ökar med rätt klimat

Luftkonditionering på kontoret ger resultat direkt genom att upprätthålla personalens koncentration- och prestationsförmåga. Med rätt tempererat inomhusklimat trivs alla bättre och dina medarbetare blir gladare. Alla är fortfarande pigga och fräscha i slutet av dagen eftersom luften är ren och lättare att andas.

Luftkonditionering på kontor ger gladare medarbetare
Luftkonditionering i butiken ökar försäljningen

Luftkonditionering ökar försäljningen i butiker

Butiker ökar försäljningen med luftkonditionering genom att kunden stannar kvar, man väljer din butik framför andra eftersom det är svalt och skönt. Kunden kan t.ex. prova kläder i en behaglig temperatur vilka då känns mycket skönare och passar bättre. Allting känns mycket trevligare och köplusten blir större.

Nöjda kunder i restaurangen

Restaurang eller café får nöjdare kunder då maten smakar mycket bättre i en rätt tempererad lokal. Allting känns fräschare och gästerna har det mer komfortabelt. En luftkonditionerad restaurang eller café med rätt temperatur vinner kunder och de kommer tillbaka.

Luftkonditionerad bostad

bostaden blir luftkonditionering allt vanligare i sovrum och vardagsrum. Bostäderna får allt större fönsterpartier och solen värmer mer än förr. Större fönster är svåra att täcka med markiser, de blir stora och otympliga. När temperaturen stiger över 25 grader utomhus hjälper det inte längre att öppna fönstret och vädra, det blir bara värre.

En vindsvåning har ofta stort kylbehov

En vindsvåning har oftast permanent behov av kyla så fort solen börjar ligga på. Luftmiljöbutiken är specialiserade på att installera luftkonditionering i vindsvåningar och vi har idag samarbete med ledande vindsbyggare. När vi får vara med redan vid projekteringen så kan vi erbjuda helintegrerade lösningar med inbyggda luftbehandlare och i princip osynlig rördragning.

Aircondition i bostaden
Kyla och luftkonditionering för serverrum

Datakyla i serverrum

Med datakyla i serverrummet ökar driftsäkerheten. Datorer och servar presterar bättre i rätt temperatur och i ett serverrum är kyla en nödvändighet. Temperaturer över 24 grader i rummet försämrar serverns prestanda och vid temperaturer över 28 grader blir det ännu större problem. Kylfläktar går då för högtryck och gör allt för att skydda elektroniken. Med en luftkonditionering i datarummet kan du hålla en jämn temperatur som är rätt för din utrustning.

Alla olika modelltyper

Du hittar hos oss  alla olika modelltyper, exempelvis portabel luftkonditionering som är flyttbar på hjul, fast installerade aggregat, luftkylda eller vattenkylda modeller. De vanligaste modellerna av inomhusdel är:

Vägghängd Golvstående Takkassett Hide-away Takhängd

Du kan välja den du söker i menyn under Modelltyp.

Välkända och etablerade fabrikat

Hos oss hittar du de välkända och etablerade fabrikaten. Främst arbetar vi med Daikin då de leder utvecklingen och är världsledande tillverkare med det bredaste sortimentet. Vi erbjuder även lösningar från andra tillverkare så som Airwell, Mitsubishi, Parkair, Panasonic, Toshiba, Vivax och Woods. Du kan välja det du söker i menyn under Varumärken luftkonditionering.

Lång erfarenhet av luftkonditionering

Luftmiljöbutiken har i 25 år hjälp företag och privatpersoner att få det svalt och skönt med rätt temperatur året runt. Vi dimensionerar anläggningar så de får rätt kylkapacitet och hjälper till att hitta en modell som passar just dina förutsättningar.

Ofta får vi frågan om hur många kvadratmeter klarar den luftkonditioneringen av att kyla. Storleken på lokalen talar endast om hur kylaggregatet klarar av att sprida ut kylan så det blir behagligt överallt. Lokalens sammanlagda värmebelastning är det som avgör kylbehovet och vi kan utifrån de förutsättningar sen dimensionera din luftkonditionering.

Intresserad av luftkonditionering?

Fyll i vårt formulär så kontaktar vi dig.

Genom att använda detta formulär samtycker du om lagring och hantering av dina personuppgifter enligt vår Integritetspolicy