Bergvärme är lagrad solenergi

Bergvärme

Bergvärme kallas en värmepump som hämtar sin energi från en borrad energibrunn.

Leveranstiden på bergvärmepump är f.n. ca 2-4 månader beroende på modell, fyll i vårt formulär längre ned och gör en intresseanmälan.

Du sparar 60-80% med bergvärme

Bergvärme sänker din uppvärmningskostnad med 60-80% jämfört med tradionell uppvärmning. En värmepump som hämtar sin energi från bergvärme, ger när den är rätt dimensionerad en jämn värme även vid årets kallaste dagar. Nya moderna modeller ger över 5 gånger mer energi än vad de förbrukar i form av elström och sänker på så sätt hushållets energikostnad omedelbart.

Luftmiljöbutiken projekterar och installerar bergvärme från Bosch, CTC, Daikin och Nibe, marknadens bästa bergvärmepumpar.

Viktigt för en bergvärmepump är att ditt värmesystem är rätt dimensionerat. Börja alltid med en värmeanalys så får du samtidigt reda på vilken bergvärme som passar bäst.

Nya bergvärme-modeller med inverterstyrd kompressor

CTC, Daikin och Nibe har bergvärmepumpar som är inverterstyrda, de klarar av fastigheter med ett effektbehov på mellan 1.5 och 16 kW. I och med att kompressorn är inverterstyrd så dimensionerar den sig självt. Därför täcker man hela det effektbehovet med färre modeller, samt att man ofta klarar fastighetens hela värmebehov utan tillskottsenergi. Andra fabrikat behöver 5-6 olika modeller eftersom de arbetar on/off.