Daikin bergvärme – 100%

Daikin Bergvärme är enligt SP’s test 2014.01 den effektivaste bergvärmepumpen.

Daikins bergvärme ger enligt SCOP-kombi-värdet (årsvärmefaktorn) 6.02 gånger mer effekt tillbaka med golvvärme och 5.0 gånger inkl. varmvatten.

Daikin bergvärmepump med Inverter

  • Högsta besparing, upp till 80% med inverter-teknik
  • Tystare drift och längre livslängd
  • Snygg design och enkel att använda
  • Snabb och enkel installation
  • 2 års helgaranti samt 6 års trygghetsförsäkring

Daikin bergvärme

Daikin bergvärme – optimerad för värme

Daikin bergvärmepump med sin högeffektiva inverterteknik, ger upp till 20% högre årsverkningsgrad jämfört traditionella on/off bergvärmepumpar. Den inverterstyrda kompressorn höga kapacitet minimerar behovet av stödvärme från elpatron och högre driftseffektivitet uppnås vid dellast vilket ger minimal energiförbrukning.

Allt detta ger ännu lägre driftskostnader och kortare återbetalningstid.

Daikin bergvärme ger alltid rätt värme och varmvatten. Den varvtalsstyrda kompressorn gör att värmepumpen kan anpassa sig efter familjen. Med sitt effektregister på 2,5 – 13 kW anpassar den effekten bättre än någon annan bergvärmepump och täcker behoven i de flesta hus. Behovet av stödvärme från den inbyggda elpatronen blir minimalt och behövs enbart när det är riktigt kallt utomhus.

Snygg och enkel installation

För oss installatörer är Daikin bergvärme ett självklart val då den passar och är lika effektiv i alla hus. Den är enkel och snabb att installera, allt levereras komplett och våra kunder blir glada och nöjda.

Bästa valet vid byte av bergvärmepump

Ett vanligt dilemma vid utbyte av en äldre bergvärmepump är att nyare modeller har högre verkningsgrad och kräver då djupare eller ett till borrhål. Andra leverantörer löser ofta det med att installera en mindre modell som ger samma förbrukning som den gamla anläggningen. Nackdelen är att man då går miste om den stora extra besparing som en effektivare anläggning ger vid en uppgradering.

Daikins inverter-teknik gör att anläggningen arbetar på dellast och inte kyler borrhålet mer än nödvändigt.

Med Daikin bergvärme är det ingen risk att borrhålet blir för kallt. Styrsystemet övervakar temperaturen och reducerar effekten vid behov. Anläggningen klarar i de flesta fall att värma huset med enbart kompressordrift, det gör det möjligt att sänka husets huvudsäkring.

Daikin – världsledande tillverkare av värmepumpar

Daikin grundandes 1924 i Japan och är idag ett världsledande företag inom värmepumpar och luftkonditionering. Efter flera års utveckling lanserades 2013 Daikin bergvärmepump med inverterstyrning. Tack vare att man redan har tekniken inom huset, allt från inverterteknologi till kompressorer så har man använt väl beprövade komponenter.

Ladda ned broschyr Daikin bergvärme.pdf