Luft-Luft värmepump

En luft-luft värmepump utvinner energin som finns i utomhusluften och sprider värmen med inomhusluften. Samtidigt renar luft-luft värmepumpar luften från partiklar och ger ett mycket behagligare inomhusklimat.

Varma sommardagar kan man använda en luft-luft värmepump som luftkonditionering och då är den värd sin vikt i guld. Luftmiljöbutiken erbjuder alla de etablerade och välkända fabrikaten.

Luft-luft

En luftvärmepump – ger omedelbar besparing

Genom att installera en luftvärmepump så sänker du energikostnaden med 50-70%. Det innebär att den oftast har betalat sig självt mellan två och tre år. Ingen annan typ av värmepump är så ekonomiskt kostnadseffektiv.

Dagens moderna luftvärmepumparger bra värme även vid låga utomhustemperaturer, de bästa luftvärmepumparna ger bra med värme även vid -25°C utomhustemperatur. Många Nordiska distributörer garanterar idag drift ändå ned till -30°C.

Alla våra luftvärmepumpar är utvecklade och byggda för vårt nordiska klimat. Förutom det ställer vi följande krav på en luft-luft värmepump, den ska vara tystgående, effektiv, en etablerad tillverkare och kunna lämna 5 års garanti. Våra luftvärmepumpar kommer från deras Svenska distributör vilket är en trygghet för dig som konsument. De  luftvärmepumpar vi levererar är från tillverkaren utvecklade och byggda för vårt Nordiska klimat.

Ny RISE-test publicerad hos KVI

KVI-företagens branschorgansiation har hos RISE (fd. SP) låtit utföra uppdaterade tester på nyaste luftvärmepumparna från sina medlemmar. Du kan läsa mer på deras hemsida KVI-test

Hos oss hittar du ett stort urval av luftvärmepumpar:

En luft-luft värmepump – enkel installation

En luft-luft värmepump är oftast enkel att installera och kräver inga större ingrepp annat än en hål-genomföring i väggen för köldmedia-rören. De allra luft-luft värmepumpar ansluts med elström till utomhusdelen och sedan drar man en el/kommunikationskabel mellan den och anläggningens inomhusdel. Från inomhusdelen drar man också ut en avloppsslang för bortförsel av kondensvatten som bildas vid kyldrift.

Viktigt att tänka på före och vid installation

När temperaturen går under 10 plusgrader utomhus börjar utomhusdelen vid värmedrift att kondensera vatten ur uteluften. Vattnet droppar under utomhusdelen och det är något man måste ta hänsyn till vid placeringen av utomhusdelen så att kondensvattnet kan rinna bort eller tas omhand. Runt 0 grader så bildas det som mest kondensvatten och anläggningen börjar då att avfrosta utomhusdelens kylbatteri. Avfrostningscykeln varierar i intervall beroende på modell och fabrikat.

Inomhusdelen kondenserar vatten ur inomhusluften vid kyldrift och det leds vanligtvis ut med självfall genom en kondensvattenslang.

Service och underhåll

En luft-luftvärmepump kräver regelbunden tillsyn och underhåll. Själv gör du enkelt ren inomhusdelens filter från damm som fångats upp. En gång per år eller varannat år behöver du låta en fackman göra en grundligare underhållsservice. Genom regelbunden service så upprätthåller luftvärmepumpen sina prestanda och garanterar en säker drift och bra besparing.

Intresserad av en luft-luft värmepump?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Genom att använda detta formulär samtycker du om lagring och hantering av dina personuppgifter enligt vår Integritetspolicy