Caldo XRH Optimised Heating 4+

Caldo XRH Optimised Heating 4+ är den nya uppdaterade toppmodellen från Daikin som sopar mattan med sina konkurrenter under alla förhållanden.

Caldo XRH – Optimerad för bästa effekt och verkningsgrad

Daikin Caldo XRH är en uppdaterad fjärde generationens Optimised Heating, utvecklad i ett samarbete mellan Daikin Sweden och Daikin Europe där den också tillverkas för vårt nordiska klimat. Caldo XRH är optimerad för värme, extra effekt och bästa verkningsgrad vi riktigt låg utomhustemperatur. Den garanterar samma effekt vid -25°C som nominellt vid +7°C, det klarar ingen annan luftvärmepump.

Caldo XRH30

Caldo XRH30 har en liten smidig inomhusdel med stilren och snygg design som smälter in i de flesta miljöer. Låt dig inte luras av storleken, den är kraftfullaste modellen i sin klass. Perfekt för den lite större hallen eller vardagsrummet.

Caldo XRH40

Caldo XRH40 är den kraftfullaste modellen och det finns inte någon som slår den när det gäller att leverera hög effekt och verkningsgrad oavsett utomhustemperatur. Perfekt till det stora allrummet med öppna spisen.

Energieffektivitet A+++

Daikin Optimised Heating 4 har alla bästa energimärkningen A+++ i medelklimat. Båda Caldo XRH modellerna klarar dessutom A+ i kallt klimat och det gör dem helt unika. Ingen annan luftvärmepump klarar bättre energimärkning än enbart A i kallt klimat. Förutom otroligt bra verkningsgrad har de också extra hög kapacitet när det är riktigt kallt utomhus.

Energimärkning A+++

Effektdiagram för XRH

Caldo XRH Optimised Heating 4+

Optimised Heating 4+ innebär att anläggningen garanterat levererar lika mycket värme vid en utomhustemperatur på -25°C som den nominellt ger vid +7°C. Ingen annan luftvärmepump på marknaden klarar något liknande.

Inga problem

Utomhusdelen är utrustad med Daikins senaste generation av trelagers frihängande värmeväxlare. Fördelen är att utomhusdelen inte behöver någon strömslukande värmekabel för att hålla borta isen och inte heller behöver den någon jordfelsbrytare. Ett vanligt problem med utomhusdelar oavsett fabrikat är att värmekabeln med tiden kan orsaka jordfel. Med Daikins nya teknik får du inga sådana problem.

Optimized Heating 4 utomhusdel

Fireplace function Öppen spis logik

Öppen spis logik – FirePlace Function

Caldo XRH har en smart extra funktion som hjälper till att sprida värmen från andra värmekällor, exempelvis en braskamin eller öppen spis. När funktionen är aktiverad så startar inomhusdelens fläkt om temperaturen inomhus överstiger den som är inställd med fjärrkontrollen. Om temperaturen går ned under inställd temperatur startar utomhusdelen och värmepumpen börjar värma som vanligt.

Förberedd för styrning via Wifi

Caldo XRH är förberedd för styrning via Wifi. Funktionen kräver ett trådlöst nätverk som är anslutet till internet. Du behöver bara gratis ladda ned appen Daikin Internet Controller till din Smart Phone sen är det bara att ansluta enheten. Appen finns för Android och IOS och den kan hantera upp till sju enheter.

Daikin Wifi-styrning

Flash Streamer luftrening

Effektiv luftrening

Inomhusdelen till Caldo XRH är utrustad med en effektiv luftrening som fångar upp alla luftburna partiklar från rumsluften. Partiklarna i luften laddas upp i inomhusdelen med den inbyggda Flash Streamer tekniken och fastnar då enkelt i luftfiltret. Flash Streamern bryter ned organiska partiklar som mögelsporer, bakterier och virus.