Nya Daikin Altherma 3 med R32

Nya Daikin Altherma 3 lanseras i November

Nya Daikin Altherma 3 LT Split-serien är den första luft-vatten värmepumpen som drivs av Bluevolution-teknik och som kombinerar kompressorer med hög verkningsgrad och R32, framtidens köldmedie, vilket gör dem till det perfekta valet för nybyggnation, samt för lågenergihus.

Nästa generation av Daikin Altherma-serien med värmepumpar för låg temperatur finns tillgänglig från denna månad.

Enkel att installera och använda med smarta styrenheter. Daikin Altherma 3-serien med värmepumpar för låg temperatur ger husägare bästa komfort med bästa energimärkning, samtidigt som Daikins varumärke inom frostskydd ner till -25°C för att garantera tillförlitlig drift även vid de kallaste klimat.

Diskret verkningsgrad

Klassas till A+++ och tillgänglig i varianter på 4,6 eller 8 Kw. Daikins tredje generation LT splitserier passar lika bra till nybyggen som till eftermontering. Med vattentemperatur upp till 65°C är systemet lämpligt för anslutning till både golvvärmesystem och element.

Den förbättrade verkningsgraden hos Daikin Altherma 3 LT-serien ger hög prestanda med de lägsta driftkostnaderna, med en värmeeffektivitet upp till COP 5,1 vid 7-35 °C, och varmvatten upp till 3,3 COP (EN16147).

En ökning av ytstorleken på värmeväxlaren hos LT-seriens utomhusenhet hjälper till att leverera förbättrad prestanda. Men det kompakta intrycket på den integrerade inomhusenheten understryks av dess eleganta design och moderna utseende, och systemet smälter bra in i omgivningen. Utomhusenheterna är anslutningsbara med en rad moderna och stilfulla inomhusenheter, inklusive golvstående och integrerade golvmodeller och ECH20-enheter.

Systemet erbjuder en rad olika alternativ för varmvatten och värme. Den väggmonterade enheten är endast 600 mm x 600 mm och kan kombineras med en standard varmvattenberedare för att skapa en kompakt och utrymmesbesparande lösning. Dessutom ger alternativet med ett termiskt lagringssystem och solfångare varmvatten vid behov på ett ekonomiskt sätt, utan behov av en elektrisk nedsänkningsbar värmare. Det nya LT splitsystemet kan även integreras med en separat varmvattenberedare på upp till 500 liter, med eller utan stöd för solfångare.

Smart styrning av värme

Smart styrteknik gör det enkelt att ställa in systemet efter husägarens önskemål, både hemifrån och på resande fot.

Daikin Althermas väderberoende börvärdeskontroll tillsammans med sin inverterkompressorer maximerar verkningsgraden hos den nya Daikin Altherma 3, oavsett utomhus-temperatur, för att garantera jämn rumstemperatur vid alla tillfällen.
Systemet levereras med en snabbguide för enkel driftsättning i nio förprogrammerade steg.

Som alternativ kan inställningarna styras på distans via Daikin Online Controller smartphone-app eller med en onlinestyrenhet. Båda tillåter inställning av hemmets komfortnivåer efter individuella preferenser, samtidigt som ytterligare energieffektivitet uppnås. Daikin Altherma 3-systemet kan även integreras fullständigt med andra styrsystem i hemmet.

Nya Daikin Altherma 3 – Installation och driftsättning samma dag

Nya Daikin Altherma 3 har designats för att förenkla installation och driftsättning för installatörer, med kundens bekvämlighet i åtanke. Enheterna levereras med alla viktiga hydraulikelement och inloppsgaller på plats för en snabbare installation, medan lyftslingor och handtag har integrerats för enklare lyftning.

Utomhusenheten levereras testad och laddad med köldmedium vilket ytterligare reducerar installationstiden. Den nya designen gör underhåll enkelt: toppmonterade hydrauliska komponenter och en kopplingsbox på gångjärn innebär att all service kan utföras från framsidan med rördragningen tillgänglig från enhetens ovansida. En målad bottenplatta ger förbättrad korrosionstålighet för ökad hållbarhet.

Konfiguration är enkel med konfigurationsguiden på styrenheten. Med guiden kan installatörer driftsätta enheten på ett par steg och vara igång på ett par timmar: Alternativt kan konfigurationen ske på distans i förväg, med inställningarna uppladdade via SD-kort eller USB på installationsdagen.

För mer information se filmen nedan.

Du hittar alla modellerna på vår hemsida Daikin Altherma 3

Ladda ned katalogen(eng).pdf

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar