Ozonaggregat för effektiv luktbortagning

Effektiv luktborttagare

Ozonaggregat och ozongeneratorer används främst för luktbortagning och röksanering. Med sin ozonproduktion eliminerar de effektivt odörer från mikroorganismer som bakterier och mögel. De tar även bort gammal röklukt och källarlukt.

Woods Airmaster finns i två modell-serier

Woods Airmaster ozonaggregat finns för olika användningsområden i två modell-serier, en som använder den lite enklare tekniken med keram-platta och den andra som använder sig av keram-rör för att producera ozon.

Airmaster med keramplatta

Airmaster ozonaggregat med keram-platta används främst för luktbortagning i restaurangkök, soprum och hygienutrymmen. Vid röklukt är de lämpade för luktsanering i bilar, hotellrum och bostäder.

Ozonaggregat för effektiv luktbortagning

Woods Airmaster BLC med keramrör

Airmaster ozonaggregat med sitt keram-rör klarar betydligt hårdare tag och har därför flera användningsområden. Keram-rör är både stabilare och mer effektiva samt har längre livslängd än annan ozonteknik. Den kan användas fristående för luktsanering eller slanganslutas för distribution av ozonet. Slanganslutning möjliggör luftrening och fettreducering i im-kanaler och ventilationssystem samt vattenrening i spa-, pooler och vattentankar. Airmaster med keram-rör lämpar sig även för luktsanering och luktbortagning i tuffare miljöer.

Fakta om ozonaggregat

Ozonaggregat eleminerar lukt med hjälp av ozon som oxiderar alla luktmolekyler. Ozon som är en instabil molekyl bestående av tre syreatomer. Ozonet från aggregatet letar upp luktmolekylens kolatomer för att avsätta och omgärda dem med sin tredje syreatom (oxidation). När luktmolekylens kolatomer omgärdats med syreatomer kan den ej längre uppfattas som lukt.

Ozon har en bakteriedödande effekt genom att angripa bakteriens yttermembran och därmed förhindra att bakterien att föröka sig, samma effekt gör att mögel kan bekämpas. Aggregatet alstrar ozon på elektronisk väg och kan på så sätt kontrollera processen genom reglera mängden ozon som produceras.

OBS! Använd ej ozon under längre tid i miljöer där människor vistas t ex hem eller kontor. Kort exponering är ofarlig som t.ex. i soprum, krypgrunder eller liknande. Du kan läsa mer om ozon på vår informationssida, klicka här

Vi har även tillbehör och reservdelar till Airmaster Blueline, klicka på tillbehör.